Instalații de climatizare și ventilație

Bucură-te de aer proaspăt și curat

Construcțiile moderne încearcă să reducă la minimum pierderile de căldură și costurile de încălzire. Din acest motiv, izolațiile realizate în ultimii ani nu permit o ventilație sănătoasă și suficientă, astfel încât să se elimine aerul viciat. Pătrunde în locuință o cantitate prea mică de aer curat, iar acest lucru poate cauza probleme de sănătate.

Petrecem în jur de 80% din timp în interior, iar calitatea aerului de acolo trebuie să fie superioară. Aerisirea trebuie să ofere un raport optim de aer curat versus aer poluat, încărcat de umezeală și alți factori poluanți de interior.

În caz contrar, omul se va confrunta cu simptome care indică o stare de sănătate precară: oboseală, migrene, diferite forme de alergii, iritații și forme de astm. Ventilația incorectă și insuficientă este adesea motivul pe care nu îl putem identifica.

Sisteme de climatizare


Asigură-te că încăperile în care îți petreci majoritatea timpului sunt aerisite și climatizate corespunzător. Temperatura optimă este asigurată de procese tehnologice care nu pun în pericol sănătatea oamenilor, iar calitatea aerului oferit menține standarde ridicate de confort.

EcoHome oferă următoarele tipuri de sisteme de climatizare:

Rezidențiale

 •  tubulatură pentru ventilație, ventiloconvectoare și agregate de răcire
 •  aparate de aer condiționat, multi split / sistem split

Spații comerciale

 • sistemul VRV (soluție de încălzire și răcire pentru sectorul comercial, birouri, săli de evenimente)
 • perdele de aer

Industriale

 •  tubulatură pentru ventilație și ventiloconvectoare
 •  sistem VRV pentru birouri
 •  centrale de tratare a aerului
 •  ventilație industrială pentru eliminarea noxelor
 •  exhaustoare

Pentru spații rezidențiale

Perioadele caniculare au devenit din ce în ce mai frecvente, iar achiziția aparatelor de aer condiționat crește de la an la an. Este important să ții cont de câțiva factori atunci când achiziționezi un aparat de aer condiționat. Efectuăm montarea următoarelor tipuri de sisteme:

– tubulatură pentru ventilație, ventiloconvectoare și agregate de răcire
– aparate de aer condiționat, multisplit /sistem split

Aparate de aer condiționat Split / Multisplit

Sistemul split și multisplit este format din două unități: una exterioară de sine stătătoare și una interioară (split) sau mai multe (multisplit).

Unitatea exterioară este formată din compresor, condensator și vaporizator. Se atașează peretelui exterior camerei care urmează să fie răcită. Unitatea interioară conține bobina de răcire, o suflantă și un filtru de aer.

Agregate de răcire

Agregatele de răcire sunt create și folosite pentru a optimiza performanța unității și pentru a gestiona mai bine consumul de energie și costurile de funcționare. Deoarece folosește energie care provine din surse regenerabile, emisiile de noxe sunt minimizate considerabil.

Ventiloconvectoare

Un echipament ușor de folosit pentru răcirea spațiilor, ventiloconvectorul funcționează prin absorbția aerului cu ajutorul ventilatorului încorporat. După filtrarea aerului se trece prin schimbătorul de căldură încorporat. Se obține aerul cald sau rece care va asigura temperatura dorită.

Ventilație cu recuperare de căldură

Sistemul de ventilație cu recuperare prezintă avantaje numeroase față de sistemele convenționale:

 • Schimbător de căldură din cupru, care reprezintă un antiseptic natural
 • Randament ridicat de recuperare căldură pe toată perioada de funcționare prin admisie și evacuare care se efectuează simultan, prin dublu flux
 • Oferă un debit de aer mare, deoarece admisia cu 8% mai mare decât evacuarea creează presiune pozitivă în încăpere
 • Eficientizarea funcționării hotei de bucătărie și ventilației din baie
 • Eficiență energetică crescută, de până la 93%
 • Consum foarte mic: 7-54Wh

Pentru spații comerciale

Într-un spațiu comercial, confortul personalului și al clienților care pătrund în magazin este cel mai important factor. Temperatura optimă trebuie menținută cu minim de efort și costuri, astfel încât clienții să petreacă mai mult timp în magazin și, nu în ultimul rând, produsele comercializate, fie că sunt alimentare sau electronice, să nu aibă de suferit din cauza temperaturii și aerului.

Sisteme VRV

Sistemele VRV modelează fluxul agentului frigorific în funcție de solicitările de capacitate din clădiri. Unitățile sale modulare permit folosirea corectă a echipamentelor și tehnologiei, astfel încât să se obțină un echilibru perfect între temperatură, umiditate și prospețimea aerului.

Se poate folosi atât pentru răcire, cât și pentru încalzire, asigurând eficiența energetică, fiind adaptabile și fiabile în orice condiții.

Perdele de aer

Perdelele de aer au rolul unui separator între anumite zone cu temperaturi diferite. Aceste sisteme produc un curent de aer foarte rapid, care are capacitatea de a bloca circulația aerului exterior prin ușa unde sunt montate, permițând menținerea ușii deschise, în același timp.

Pentru construcții industriale

Domeniul imobiliarelor are nevoie de furnizori care pot garanta pentru serviciile lor. EcoHome oferă fiecărui client, rezidențial, industrial sau comercial, o mapă care conține toate informațiile despre realizarea instalațiilor și sistemelor, precum și asigurarea produselor și a efectuării manoperei.

Tubulatură pentru ventilație

Montarea unui sistem de ventilație presupune instalarea tubulaturii de aerisire. Aceasta este de mai multe dimenisiuni și tipuri, astfel încât se adaptează oricărui spațiu și condiții de uz. Există tubulatură de ventilație pe categorii: tubulatură pentru locuințe, pentru spații industriale și comerciale, pentru răcire și pentru ventilație.

Sistem VRV pentru birouri

Sistemele VRV modelează fluxul agentului frigorific în funcție de solicitările de capacitate din clădiri. Unitățile sale modulare permit folosirea corectă a echipamentelor și tehnologiei, astfel încât să se obțină un echilibru perfect între temperatură, umiditate și prospețimea aerului.

Centrale de tratare a aerului

Centralele de tratare a aerului sunt menite să îmbunătățească eficiența energetică. Tehnologia de proiectare permite recuperarea căldurii în proporție de până la 90%, generând consum minim datorită motorului inteligent proiectat. Se poate conecta ușor și permite astfel gestionarea temperaturii și controlul consumului.

Ventilație industrială pentru eliminarea noxelor

Nu este destul ca echipamentul de ventilație dintr-o încăpere să fie conceput astfel încât să trateze aerul conform normelor. În funcție de destinația acestora, încăperile trebuie să îndeplinească niște condiții de temperatură, umiditate relativă și presiune diferențială care se monitorizează. În plus, aparatele de ventilație au capacitatea de a controla debite, filtre, cascadă de presiune și altele. Toate aceste elemente laolaltă determină procentul de eliminare a noxelor.

Exhaustoare / Ventilatoare centrifugale

Exhaustorul este un sistem care preia un flux de aer dintr-o direcție și îl pot redirecționa pe altă direcție, de obicei la 90 de grade. Fluxul de aer redirecționat poate fi preluat apoi printr-un sistem adecvat de tubulatură, presiunea creată fiind sensibil mai mare decât în cazul altor ventilatoare.

Prețul

Poți alfa prețul real al instalațiilor de climatizare și ventilație făcând o comparație cu alte servicii similare. O simplă căutare pe Google a unor termeni precum “preț instalație climatizare”, “cât costă o instalație de climatizare”, “preț climă”, “preț aer condiționat”, “preț aparat aer condiționat” poate genera rezultatele care te vor ajuta să îți faci o idee despre costul acestor produse.